Preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut în octombrie 2017 cu 0,7% faţă de luna septembrie 2017 și cu 4,0% față de octombrie 2016, potrivit datelor transmise luni de Institutul Național de Statistică (INS).

Potrivit INS, în luna octombrie 2017 comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, preţurilor au crescut cu 4,6% în industria prelucrătoare şi cu 8,8% în industria extractivă. Preţurile au crescut cu 0,3% în domeniul producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi cu 0,4% în domeniul distribuţiei apei, salubritate şi gestionarea deşeurilor.

Din industria extractivă, cea mai mare creştere a preţurilor s-a înregistrat în extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale (11%) și în activitățile de servicii anexe extracției (5,7%). Industria metalurgică a raportat cea mai mare creştere anuală a indicelui preţurilor, de 18,3%, în luna octombrie.

În octombrie, comparativ cu septembrie, preţurile au crescut în industria extractivă (2,5%), industria prelucrătoare (0,2%) şi în domeniul de producție și furnizare de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (2,7%).