Municipiul București informează că va lansa o nouă emisiune de obligațiuni cu o valoare nominală totală de 555 de milioane de lei, în cadrul unei emisiuni dedicate numai investitorilor calificați. Banii vor fi folosiți pentru refinanțarea unei datorii angajate în 2015.

Obligațiunile sunt „emise în formă dematerializată prin înscriere în cont, negarantate, neconvertibile, cu o rată anuală fixă a dobânzii de 5,6% și o scadență de 10 ani”. Titlurile astfel emise „vor fi vândute în România exclusiv investitorilor calificați, astfel cum sunt definiți în art. 2 alin. (1) pct. 21 din Legea 24/2017 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață (Legea 24/2017) identificați de către membrii asocierii formate din Banca Comercială Română SA, BRD – Groupe Societé Generale SA și Raiffeisen Bank SA”, se arată îăntr-un comunicat al Primăriei Municipiului București (PMB).

„Plasamentul nu constituie o ofertă publică de valori mobiliare și va fi efectuat în temeiul excepției prevăzute la art. 5 alin. (1), literă b) din Legea nr. 24/2017, nefăcând obiectul unui prospect de ofertă publică de valori mobiliare”, precizează municipalitatea.

Potrivit PMB, „plasamentul se va desfășura în data de 18 aprilie 2018 și are drept scop refinanțarea unei părți din datoria publică locală provenită din emisiunea de obligațiuni realizată de Municipiul București în anul 2015.

Ulterior finalizării Plasamentului, Municipiul București intenționează să solicite admiterea Obligațiunilor vândute în Plasament la tranzacționare pe piața reglementată la vedere administrată de Bursă de Valori București în baza unui prospect de admitere la tranzacționare ce va fi aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

„Detaliile plasamentului vor fi comunicate de către membrii Asocierii exclusiv investitorilor cărora li se adresează plasamentul”, precizează PMB.