Ministerul Apărării Naţionale (MApN) va transfera şase terenuri din proprietatea instituţiei către Primăria Capitalei, terenuri pe care Municipalitatea vrea să le folosească pentru construirea de locuinţe sociale şi pasaje rutiere, a anunţat, miercuri, primarul general Gabriela Firea.

„Vrem să demarăm cât mai urgent construirea de locuințe sociale și pentru tineri. Vom constitui un grup de lucru comun pentru a prelua în cel mai scurt timp terenurile aflate în administrarea MAPN”, a declarat Gabriela Firea, după o întâlnire avută miercuri cu ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor.

Terenurile pe care Primăria Capitalei le vrea sunt pe Strada Odăi, în suprafață de 9.000 mp, 40.000 mp de pe Dimitrie Pompei și 9.000 mp pe Strada Gheorghe Pătrașcu, potrivit unui comunicat de presă al PMB remis miercuri MEDIAFAX.

„O prima măsură pe care am întreprins-o a fost identificarea unor terenuri care să se preteze la astfel de investiții. O parte dintre acestea nu sunt, însă, în proprietatea municipiului București, ci în proprietatea statului și administrarea MAPN”, a mai declarat Gabriela Firea.

„Vom aloca resursele tehnice și juridice necesare pentru căvrem să sprijinim atât proiectele sociale pe care doriți să leimplementați , cât și cele care vizează infrastructura orașului”, a declarat ministrul Apărării, Mihai Fifor.

Cei doi oficiali au convenit ca Municipalitatea să mai preia încă trei terenuri de pe Șoseaua Olteniței, Prelungirea Ghencea și Șoseaua Antiaeriană pentru realizarea unor artere noi sau construirea unor pasaje, situate pe inelul median al Capitalei.

Recent, Primăria Capitalei a semnat un protocol și cu Ministerul Transporturilor, pentru preluaea mai multor terenuri din proprietatea acestie insituții, unde, instituţia intenționează să construiască străzi noi și piste pentru biciclişti.

sursa: mediafax.ro