Primăria Capitalei vrea să majoreze capitalul social al societăților municipale nou înființate cu o sumă totală de peste 260 de milioane de lei, potrivit unei hotărâri de consiliu aflată pe ordinea e zi de săptămâna viitoare.

“Majorarea de capital este necesară pentru ca aceste companii nou înființate să poată dezvolta proiecte în domenii precum sănătate, protecție civilă, reabilitare și consolidări, iluminat public, etc”, se aratată într-un comunicat de presă al Primăriei Capitalei, cae explică, defalcate, ce sume va primi fiecae companie în parte. În total, va fi acordată suma de 261 de milioane de lei”, transmite PMB.

Compania Municipală Consolidări solicită o majorare de 17.230.000 lei pentru achiziționarea unor utilaje speciale necesare pentru punerea în siguranță a clădirilor cu risc seismic. Este vorba de utilaje speciale în vederea desfășurării activității: schele, 1 macara mobilă, 2 încărcătoare telescopice, 2 autobasculante, 4 dube, 4 autoutilitare, o hală mecanică cu destinație depozit și alte echipamente necesare pentru organizarea de șantier.

În ceea ce privește Compania Municipală Medicala, se propune o majorare de 6.000.000 lei, precum și un împrumut temporar de 6.000.000 lei, pe baza de convenție, de la bugetul Capitalei. Împrumutul se va rambursa integral în termen de un an de la data acordării, în caz contrar aplicându-se majorări de întârziere.

Compania Municipală Eco Igienizare, care se va ocupa de deratizarea si dezinsecția la nivelul Municipiului Bucuresti, solicită o majorare de capital de 6.000.000 lei, bani necesari pentru achiziționarea de autovehicule, autoutilitare și alte utilaje necesare desfășurprii activității.

Compania Municipală Protecție Civilă și Voluntariat, care are ca obiect de activitate protecția civilă și situațiile de urgență, solicită o majorare de 11.364.000 lei, suma fiind prevăzută pentru achizitionarea unei clădiri pentru cursuri de instruire și cazarea cursantilor, un teren pentru centrul de instruire și o sală pentru pregatire fizică.

Compania Municipală Parking, care are ca obiect de activitate construirea de parcări noi, dar și întreținerea și modernizarea celor existente, propune o majorare de 20.000.000 lei, suma fiind solicitată pentru modernizarea parcărilor.

Pentru Compania Municipală Străzi Poduri și Pasaje, care se va ocupa de modernizarea și reabilitarea străzilor din Capitală, precum și de reabilitarea/construirea de poduri și pasaje, se propune o majorare de 50.136.370 lei, suma urmând să fie folosită pentru dotarea companiei cu utilaje noi

În ceea ce priveste societatea Trustul de Clădiri Metropolitane SA, care are ca obiect principal de activitate construirea de locuințe sociale și pentru tineri, aceasta propune o majorare de 25.240.000 lei.

Pentru Compania Municipală Dezvoltare Durabilă, care va realiza studii de oportunitate, fezabilitate și proiecte tehnice pentru obiectivele de investiții ale Capitalei, se propune o majorare de capital de 15.000.000 lei.

În cazul Companiei Municipale Imobiliare se propune o majorare de 56.777.000 lei.
Pentru Compania Municipală Managementul Traficului, care va implementa sisteme moderne pentru fluidizarea traficului în Capitală, se solicita o majorare de 3.875.840 lei, bani care vor fi utilizați pentru dotarea companiei cu utilaje, un sistem integrat call center, mațină de marcat pistă de biciclete, aparat sudură fibră optică, tester fibra optica, autoutilitară, pachet licențe software.

Compania Municipală Iluminat Public propune o majorare de 5.514.750 lei, suma fiind prevăzută pentru dotări specifice activității.

De asemenea, pentru Compania Municipală Întreținerea Arborilor și Spatiului Verde se propune o majorare de 9.631.000 lei, necesari pentru achiziționarea de mijloace fixe și obiecte de inventar.

Compania Municipală Tehnologia Informației solicită o majorare de 3.570.000 lei, suma fiind prevăzută pentru echipament hardware (server și stocare) și pentru pachete software.
Compania Municipală Pază și Securitate, care va asigura servicii de pază și securitate pentru PMB și instituțiile subordonate, dar și pentru alte obiective publice, a solicitat o majorare de 11.200.600 lei. Suma este prevazuta pentru achiziționarea unui sediu (spatiu social+amenajare), a unei unități de dispecerat, 2 mașini de transport valori, 1 echipament de sistem de securitate, echipamente de comunicații, echipamente sistem securitate.
Compania Parcuri și Grădini, care se va ocupa de întreținerea și modernizarea parcurilor și grădinilor publice din Capitală, propune o majorare de 10.000.000 lei care vor fi folosiți pentru achizitionarea de 8 furgonete, 1 transplantor, 5 tractoare de tuns iarbă, 4 autoutilitare, 3 tomografe pentru arbori, tractor și remorcă, soft arhitectură peisagistică,10 masini de tuns iarba.

SC Service Ciclop SA cere o majorare de 9.960.000 lei, bani prevazuti pentru retehnologizarea și modernizarea atelierelor, precum și pentru modernizarea spațiilor în care se desfăsșoară activitatea de service.

sursa: mediafax.ro