Primarul Antal Árpád a prezentat joi, într-o conferinţă de presă, o listă a principalelor realizări ale oraşului în anul 2018, listă care cuprinde de la străzi şi clădiri modernizate, până la proiecte importante accesate şi evenimente organizate.

În ordine cronologică, prezentarea a început cu câştigarea în luna ianuarie a proiectului GAL Sepsi, un proiect foarte important pentru dezvoltarea zonelor defavorizate din oraş.

În luna februarie a anului trecut s-a deschis patinoarul acoperit de lângă Arena Sepsi, un patinoar modern, de dimensiuni oficiale pentru meciurile de hochei, respectiv 60 de metri lungime şi 30 lăţime, şi care poate fi folosit atât pentru antrenamente, cât şi pentru competiţii sportive naţionale.

În luna aprilie s-a finalizat renovarea străzii Înfrățirii, şi tot în aceeaşi lună a avut loc a 27-a ediţie a Zilelor Sfântu Gheorghe, iar echipa de baschet Sepsi-SIC a câştigat al treilea titlu consecutiv de campioană a României.

În luna mai, Primăria a achiziţionat un utilaj de marcare a străzilor, care şi-a văzut deja utilitatea în lucrările de anul trecut, dar care în acest an va contribui şi mai mult la schimbarea aspectului străzilor din oraş.

În luna iunie, la prima participare în Liga 1 de fotbal, echipa Sepsi OSK a încheiat sezonul pe locul 9, fiind atins obiectivul de a evita retrogradarea în eşalonul secund.

În luna iulie s-a finalizat renovarea străzii Tineretului, iar în luna august au fost date în folosinţă casa comunitară și parohia nou construite de Biserica Reformată pe strada Borviz.

În luna septembrie şi-a început activitatea societatea proprie a Primăriei – Sepsi Út-Építő, firmă care va gestiona lucrările mai mici de modernizare şi înfrumuseţare a infrastructurii.

Tot în septembrie a fost înființată linia de transport public numărul 5 spre Arena Sepsi, care vine în ajutorul locuitorilor inclusiv pentru a ajunge în zona supermarekturilor de pe Lunca Oltului.

În luna octombrie s-a finalizat renovarea pe a doua secţiune a străzii Kós Károly, dar s-a finalizat şi renovarea exterioară la o parte a clădirii Liceului Teoretic „Mikes Kelemen”.

Luna noiembrie a adus noi indicatoare rutiere bilingve în principalele zone ale oraşului, iar în decembrie a fost lansat site-ul Sepsinet.ro, unde pot fi citite, printre altele, poveştile celor care s-au întors în Sfântu Gheorghe după o perioadă trăită departe de casă.

Ultima lună a anului a adus şi una dintre cele mai aşteptate hotărâri: Guvernul a aprobat trecerea Bazei sportive a CSM Sfântu Gheorghe în proprietatea și administrarea Primăriei. Municipalitatea s-a angajat astfel să investească în modernizarea bazei, aici urmând să aibă loc în perioada următoare lucrări în acest sens.