Prințul Charles își va deschide un restaurant în Ballater, Aberdeenshire, acesta fiind al doilea bistrou pe care moștenitorul Coroanei britanice îl va deține în orașul scoțian, informează nme.com.

Ballater Station Bistro and Tearoom își va deschide porțile în vara anului 2019, potrivit publicației britanice The Herald.

Localul va servi feluri de mâncare tradițional britanice, cu produse locale, iar în salonul dedicat ceaiului vor fi oferite spre vânzare mini-sendvișuri și preparate la cuptor.

Restaurantul face parte din proiectul de exploatare turistică a clădirii unei vechi gări, care a fost distrusă într-un incendiu în mai 2015.

Tot în Ballater, prințul Charles a deschis restaurantul Rothesay Rooms și un magazin din lanțul Highgrove, în noiembrie 2016, după ce, în decembrie 2015, orașul fusese inundat.

Highgrove House este reședința oficială a prințului Charles și este situată în Gloucestershire. În 1992, Charles a lansat lanțul de magazine Highgrove, în care sunt vândute produse pentru casă și grădină. Toate profiturile sunt direcționate către grupul de fundații caritabile prezidat de prințul de Wales.

Prinţul Charles este preşedinte şi patron pentru peste 420 de organizaţii caritabile, 14 dintre acestea formând grupul The Prince’s Charities.

În 2015, prințul și-a lansat propria fundaţie în România – Prince of Wales Romania Foundation.

sursa: mediafax.ro