Primarul municipiului Ploiești, domnul Adrian Florin Dobre, a participat, în prima zi a  celui de-al  8-lea Summit european al regiunilor și orașelor, în cadrul dezbaterilor legate de coeziunea socială și integrare în regiuni și orașe, alături Annika Annerby Jansson, președinta Consiliului Regional Skåne, Suedia, Philippe Close și  primarul orașului Bruxelles, Belgia, Marcelle Hendrickx, membru al Consiliului executiv Tilburg, Țările de Jos.

Edilul șef al municipiului Ploiești, domnul Adrian Florin Dobre, a declarat următoarele, cu  privire la problemele de moment ale orașului nostru, dar și importanța creșterii gradului de dezvoltare în municipiul nostru, pe viitor, printr-o serie de politici și strategii bune și coerente :

Municipiul Ploiești se confruntă cu o migrație a forței de muncă, într-o comunitate de peste 200.000  de locuitori, 18.000 dintre ei vin la București, iar alții – 27.000 – pleacă spre zonele care s-au dezvoltat în jurul orașului. 

Lucrul acesta afectează dezvoltarea orașului în sine și, din nefericire, nu a existat o politică coerentă, care să vină și să oprească acest fenomen și să dezvolte fostele zone industriale din municipiul Ploiești.

Noi, în momentul de față, avem o astfel de politică. Ploiești a fost un municipiu foarte dezvoltat și, în momentul de față, se află în top 10 la dezvoltare și putere financiară. Dar fără politică și o strategie foarte bine puse la punct, în viitor această bogăție pe care o are,  se va degrada.

Pe de altă parte, sunt zone mai puțin dezvoltate ale Ploieștiului, pe care dorim sa le revitalizăm, și unde intervenim cu ajutorul fondurile europene. Avem un proiect și o finanțare europeană de 7 milioane de euro, prin care noi am constituit un Grup de Acțiune Locală și sprijinim zonele defavorizate din municipiul Ploiești pe parte de infrastructură, prin programe de reconversie profesională sau de pregătire profesională.

Municipiul Ploiești a depus, în această perioadă, proiecte de peste 140 de milioane de euro pe infrastructură și mobilitate și în strânsă legătură cu ceea ce înseamnă reducerea componentei de carbon. Toate aceste acțiuni vor duce la sprijinirea dezvoltării economice și la progresul comunității, obiectiv care se regăsește în strategia Uniiunii Europene.”

Primarul municipiului Ploiești, domnul Adrian Florin Dobre a participat la cel de-al  8-lea Summit european al regiunilor și orașelor, eveniment care se desfășoară, în perioada 14-15 martie a.c., la București.

Summit-ul, derulat sub îndemnul (Re)Construirea Europei, reunește lideri naționali, locali și regionali din întreaga Europa, care discută despre viitorul Uniunii Europene și modalitățile de implicare mai eficientă a cetățenilor în proiectul european, prin intermediul autorităților locale și regionale.

Reuniunea este organizată în comun de Comitetul European al Regiunilor, Președinția română a Consiliului Uniunii Europene și delegația română la CoR​. În cadrul evenimentului, se va adopta o declarație a liderilor locali și regionali pe tema viitorului Europei, care, astfel, doresc să își facă auzită vocea înainte de alegerile europene și de următorul mandat al instituțiilor UE.