Proiectul Digitax, de debirocratizare a administratiei publice, avanseaza cu pasi repezi. Recent, Digitax Online Public Services, liderul proiectului Digitax, s-a inregistrat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice pentru a se conforma solicitarilor partenerilor sai, institutii publice, ca o conditie esentiala pentru respectarea prevederilor legale in procesul de achizitie ce va urma perioadei pilot. Inregistrarea a fost realizata absolut online cu ajutorul certificatelor electronice furnizate de catre partenerul sau Certsign.

George Anghel, director general Digitax, a precizat pentru GoodNews.info.ro, ca in acest moment se lucreaza: la procesul de inrolare a contribuabililor pe platforma, acesta fiind un proces complex care se face in conformitate cu prevederile legale (inclusiv ale GDPR), la constructia formularelor online si adaptarea lor la interfete si la configurarea modulului de Consultanta (atat in Interfata Utilizator, cat si in Interfata Functionar). Acest modul este cel care asigura transferul automat al declaratiilor / cererilor de la cetateni catre institutii, distribuirea lor catre departamentele specializate, inregistrarea lor automata, semnarea electronica a documentelor, validarea continutului lucrarilor, arhivarea electronica a documentelor etc.

In procesul de dezvoltare al proiectului Digitax au fost atrasi inca patru noi parteneri

Serviciul Public de Impozite si Taxe Constanta, una dintre institutiile publice cu semnificative progrese si realizari in materie de servicii publice online si debirocratizare, se alatura proiectului Digitax pentru a contribui la stabilirea unui nou standard de calitate in oferta de servicii publice oferite cetatenilor.

Civictech – cunoscuti pentru proiectul GovIT Hub, voluntarii IT s-au reorganizat intr-o noua entitate numita Civictech si au continuat sa isi aduca contributia la procesul de debirocratizare a institutiilor publice. In cadrul proiectului Digitax vor colabora pentru a stabili noi standarde de calitate in interactiunea dintre oameni si institutii.

Qualitance – una dintre companiile fanion ale Romaniei in segmentul de IT, Cu o experienta solida in programarea pe cele mai inovative tehnologii, expertii Qualitance lucreaza impreuna cu expertii Digitax pentru programarea si configurarea platformei Digitax la cele mai inalte standarde tehnologice.

Concord Communication – companie specializata in organizarea de evenimente de PR si comunicare media, joaca un rol important in promovarea proiectului Digitax in Romania si in strategia de comunicare a proiectului.

Digitax va fi prezenta la Dezbaterea Smart City 2018-2020, care va avea loc la Bucuresti, pe 16,17 mai 2018.

Good News