Regia Autonomă de Transport București (RATB) a început să doteze autobuzele cu internet wi-fi gratuit, sistemul fiind instalat deocamdată într-un singur autobuz.

Este vorba de linia 783, care asigură transportul pe traseul între Piața Unirii și Aeroportul Otopeni. Este un proiect pilot, pus în aplicare de către transportatorul public. Autobuzul are afișat pe geam un simbol specific wi-fi, scrie profit.ro.

În luna mai, în presă se anunța că RATB va lansa o licitație estimată la 1,34 milioane de euro, fără TVA, pentru instalarea de internet wi-fi gratuit într-un număr maxim de 1.580 de mijloace de transport în comun. Procedura de atribuire nu a fost inițiată până în prezent.

În luna ianuarie a acestui an, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, promisese că va instala wi-fi gratuit pentru călători în toate mijloacele de transport în comun. “RATB va iniția o procedură prin care în troleibuze, autobuze și tramvaie va fi instalat internet wireless gratuit, pentru toți călătorii care vor beneficia de transportul public”, a declarat atunci Firea.