Primarul Capitalei, Gabriela Firea, și-a propus să modifice regulamentul de taximetrie din București.Edilul vrea ca serviciile de dispecerat să devina obligatorii pentru toate taxiurile autorizate de Primăria Municipiului Bucuresti.

Vor fi automat afectate de această prevedere servicii precum Clever și Star Taxi, posibil și Uber și Taxify, care nu sunt dispecerizate. În plus, Gabriela Firea a anunțat că toți taximetriștii vor fi obligați să ofere clienților posibilitatea de a plăti cu cardul.

”Toți taximetriștii vor fi obligați, sub sancțiuni severe, să poată sa ofere clientului posibilitatea să plătească cu cardul. Va trebui să-și instaleze, în colaborare cu băncile, POS-uri pe mașini”, a anunțat Gabriela Firea.

De asemenea aceștia vor fi obligați să poarte ținute corespunzătoare, să nu fumeze în mașină cu clientul, să nu se angajeze cu aceștia în discuții privind teme sensibile cum ar fi reliția, sexualitatea, politica etc, să nu meragă cu muzica tare sau să deranjeze în vreun fel călătorii, să își păstreze mașinile curate și alte reglementări pentru a sporti calitatea serviciilor de taximetrie