Inițiativa RePatriot de a promova românii de pretutindeni cu rezultate profesionale remarcabile a ajuns la a treia ediție. Români de valoare, care îi pot inspira și pe alți români de acasă sau care trăiesc peste hotare, vor fi cunoscuți, recunoscuți și apreciați la RePatriot Summit, în cadrul galei “Top 100 Români de Pretutindeni”, se arată într-un comunicat de presă.

Foarte mulți dintre frații noștri români trăiesc în străinătate. Au emigrat și s-au reorientat către noi oportunități și idealuri, luând cu ei un pachet de cunoștințe și valori solide pe care le-au dezvoltat acolo. Reprezentanții Reptariot vor să îi prezinte pe românii remarcabili și să le recunoască meritele, premiindu-i la RePatriot Summit – București 2020,  care va avea loc în această toamnă, pe 1-4 Octombrie.

Prima ediție “Top 100 Români de Pretutindeni” a fost lansată în 2018 la Summitul Repatriot de la Alba Iulia, și a fost tipărită, ca supliment al Revistei Newsweek România, în peste 6.000 de exemplare. “A fost dorința noastră să arătăm că îi stimăm pe cei care fac cinste României oriunde s-ar afla. Apoi a urmat ediția a doua în 2019 în care am premiat încă 100 de români remarcabili. Am căutat să nominalizăm persoane care au reușit să se afirme prin rezultate, proiecte și acțiuni admirabile, care locuiesc și profesează în afara țării, de cel puțin trei ani. Persoane care cred în viitorul României, în ideea de încurajare a românilor din străinătate de a menține legătura cu țara și de a se implica în dezvoltarea ei” precizează comunicatul.

Reprezentanții proiectului Repatriot încurajează românii care cunosc semeni ai lor din Diaspora, care fac lucruri extraordinare în această perioadă, să îi nominalizeze pe  www.repatriot.ro/top100-romani-de-pretutindeni pentru Topul RePatriot, până la 25 iulie 2020.