Utilizatorii Revolut vor putea în curând cumpăra şi vinde acţiuni direct din cadrul aplicaţiei.

Revolut a lansat, într-un format limitat, o facilitate de tranzacţionare a acţiunilor. Disponibilă pentru început doar unui număr limitat de posesori ai cardurilor Metal, aceasta permite cumpărarea şi vânzarea rapidă de acţiuni.

În prima fază, vor fi disponibile 300 de stocuri listate la NASDAQ şi NYSE. Pe viitor, cei de la Revolut vor să se extindă şi să includă burse din Europa şi Marea Britanie.

Aplicaţia Revolut afişează în timp real preţurile acţiunilor şi nu impune o limită a sumei cu care pot fi cumpărate acţiuni.

Compania fondată de Nikolay Storonsky şi Vlad Yatsenko nu percepe comisioane pentru tranzacţionarea acţiunilor. Singura condiţie este deţinerea unui card Metal, care presupune plata unei sume lunare.

Tranzacţionarea gratuită a acţiunilor este limitată la 100 de tranzacţii pe lună. Tranzacţiile care depăşesc această limită costă o liră sterlină şi vine cu o taxă o taxă anuală de custodie de 0.01%.

Această facilitate va fi extinsă ulterior şi pentru ceilalţi utilizatori, însă cu limite lunare mult mai drastice. Utilizatorii Revolut Premium vor putea face 8 tranzacţii gratuite pe lună, în vreme ce pentru utilizatorii care nu plătesc vreun abonament limita lunară este de 3 tranzacţii.

sursa: news.ro