Se deschid înscrierile pentru „cel mai de amploare eveniment IT din lume” care oferă contextul de învățare digitală și care își propune să facă din programare un limbaj accesibil elevilor începând cu școala primară și până la liceu, concept adus în România la Hour of Code de către Asociația Adfaber. Astfel, milioane de elevi din toată lumea sunt încurajați să se apropie de tehnologie și programare în perioada 4-10 decembrie anul curent, se arată într-un comunicat de presă.

„În ultimii doi ani, evenimentul s-a bucurat de o popularitate în creștere ajungând astfel la 1.731.861 de participanți în România. Ne dorim și în acest an să le oferim copiilor din școlile și liceele din România șansa să învețe programare într-un mod simplu și interactiv, cu scopul de a fi pregătiți și adaptați societății în care trăim” a declarat Alin Chiriac, CEO & Founder ADFABER.

Acesta a mai adăugat că targetul din acest an este de peste 500.000 de tineri participanți.
Transformă lumea prin tehnologie în cadrul Hour of Code, evenimentul în care, timp de o săptămână, oricine, de oriunde poate învăța bazele programării gratuit cu ajutorul tutorialelor interactive de pe ro.code.org și astfel realiza un pas spre o viitoare carieră în programare.

Până pe 30 noiembrie îți poți înscrie evenimentul pe hourofcode.ro și astfel să înveți ceva nou, să te dezvolți și să inspiri – totul în doar o oră. De asemenea, încurajează și tinerii din școala, comunitatea sau compania ta să facă primii pași în programare!

Mai multe detalii despre Hour of Code puteți accesa la www.hourofcode.ro