Compania Wizz Air a anunţat deschiderea a şase noi rute externe de pe Aeroportul din Iaşi, către Barcelona, Berlin, Bari, Torino, Verona şi Londra-Southend. Cursele vor fi introduse din vara anului viitor.

Oficialii companiei aeriene susţin că zborurile vor începe din vara anului 2020, biletele fiind puse deja în vânzare.

Totodată, vor creşte frecvenţele săptămânale pe patru rute deja existente, către Roma, Bologna, Bruxelles şi Tel Aviv.

“Sunt încântat că după anunţul extinderii bazei de la Bucureşti venim cu veşti bune şi pentru Iaşi. Deschidem şase noi rute de la Iaşi către Barcelona, Berlin, Bari, Torino, Verona şi Londra-Southend. Vom aloca o a treia aeronavă de tip Airbus A320 bazei de la Iaşi. Anul viitor ajungem la 20 de rute pe aeroportul din Iaşi”, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă Stephen Jones, managing director în cadrul Wizz Air.

Directorul aeroportului ieşean, Cătălin Bulgariu, a precizat că în acest an traficul va atinge 1,4 milioane de pasageri, el anticipând că anul viitor, aeroportul din Iaşi va depăşi la acest capitol aeroportul din Timişoara şi se va clasa pe locul trei, după Bucureşti şi Cluj.

“Dacă lucrurile merg cum ne dorim, putem ajunge la patru milioane de pasageri în anul 2030“, a precizat Cătălin Bulgariu.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, a spus că modernizarea terminalului de pasageri rămâne o prioritate.

“Atragem la Iaşi călători din Republica Moldova şi chiar din Ucraina. Suntem un aeroport important în regiune, iar numărul mare de zboruri înseamnă şi evenimente noi care se pot organiza la Iaşi“, a declarat şeful CJ Iaşi, Maricel Popa.