Proiectul de educaţie montană Şcoala de Mers pe Munte, organizat de Asociaţia Tăşuleasa Social în parteneriat cu Coca-Cola HBC România, a deschis înscrierile pentru ediţia din acest an. 200 de persoane împărţite în 8 grupe, vor avea ocazia să participe gratuit în perioada 31 iulie – 18 august 2019 la cursuri teoretice şi la drumeţii în Munţii Călimani, totul cu scopul de a învăţa să meargă pe munte într-un mod etic şi responsabil, se arata intr-un comunicat de presa.

Proiectul va fi prezentat în cadrul unor ateliere cu noţiuni elementare pentru oricine e interesat de drumeţia montană în următoarele oraşe: Mediaş, Sighişoara, Alba-Iulia, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Reghin, Suceava şi Bacău, precum şi prin transmisiuni live pe pagina proiectului.

Şcoala de Mers pe Munte este un proiect de educaţie montană necomercial, destinat persoanelor cu vârsta peste 18 ani din România şi Republica Moldova, în cadrul căruia li se prezintă cunoştinţe teoretice şi practice, în mod structurat.

Proiectul contribuie, în acest fel, la valorificarea potenţialului turistic al zonei: Munţii Călimani îi întâmpina pe turişti cu locuri şi peisaje spectaculoase, cu un parc naţional, o amplă reţea de trasee turistice şi localnici primitori. În cadrul primelor patru ediţii ale Şcolii de Mers pe Munte, 1000 de persoane au participat la acţiunile programului.

Şcoala de Mers pe Munte este susţinută financiar de Coca-Cola HBC România şi dezvoltată de Asociaţia Tăşuleasa Social şi se poate înscrie orice persoană dornică să îşi însuşească un stil de viaţă activ prin acumularea de cunoştinţe necesare mersului pe munte şi prin punerea acestora în practică. În urmă unui proces de selecţie, se vor forma 8 grupe a câte 25 de persoane şi vor participa la cursuri teoretice organizate pe parcursul a 2 zile în campusul Tăşuleasa Social, urmate de 2 zile de drumeţii cu campare
în natură.

Echipamentul specific de bază, suport cursuri, cazarea şi mesele, vor fii asigurate în mod gratuit de către organizatori. Drumeţiile se vor desfăşura sub supravegherea unor instructori profesionişti, care au o vastă experienţă în organizarea
de drumeţii montane.

Mai multe informaţii despre proiect pot fi obţinute accesând urmatoarele linkuri:

Școala de Mers pe Munte


www.facebook.com/scoalademerspemunte
www.facebook.com/tasuleasasocial