Bogdan Mureşanu, regizorul scurtmetrajului ‘Cadoul de Crăciun’, se află pe lista scurtă  a propunerilor de nominalizări la premiile Oscar. Filmul ‘Cadoul de Crăciun’, scris şi regizat de Bogdan Mureşanu, se află alături de alte nouă scurtmetraje ale căror titluri au fost anunţate de Academia de film americană (AMPAS) pe lista de propuneri ce au fost reţinute spre nominalizare la premiile Oscar din 2020, informează site-ul oscars.org.

Acţiunea filmului se petrece în seara de 20 decembrie 1989, când o scrisoare către ‘Moş Gerilă’ a micuţului Marius transformă seara părinţilor săi într-un coşmar. Din distribuţie fac parte Ioana Flora, Luca Toma şi Adrian Văncică.

Bogdan Mureşanu este un regizor, scenarist şi producător român de film, născut în Bucureşti în 1974. A regizat scurtmetrajele ‘Tuns, ras şi frezat’ (2013) şi ‘Cadoul de Crăciun’ (2018). Este directorul casei de producţie Kinotopia. La începutul lunii decembrie, ‘Cadoul de Crăciun’, de Bogdan Mureşanu, a fost desemnat cel mai bun scurtmetraj european la gala premiilor EFA 2019.

Cadoul de Crăciun, scurtmetraj realizat în coproducţie cu TVR şi propus recent pe lista scurtă a nominalizărilor la Oscar 2020, va fi difuzat în premieră la  luni, de la ora 23:00