În acest an, Primăria Sectorului 1 va continua etapele preliminare pentru construirea pe Șoseaua București-Târgoviște a celui mai modern spital de Urgență din Capitală: Sfântul Vasile cel Mare”. Este vorba despre elaborarea Studiului de Fezabilitate și despre etapa de proiectare, absolut necesare pentru realizarea unei astfel de investiții. De asemenea, începerea lucrărilor la această unitate medicală este condiționată de aprobarea de către plenul Consiliului General al Municipiului București a Planului Urbanistic Zonal.

Noul spital va avea 1.015 paturi și 60 linii de gardă pentru toate specializările medicale, făcând astfel parte din categoria I A. De asemenea, spitalul va fi prevăzut cu două heliporturi care vor facilita accesul pacienților aflați în stare gravă la asistență medicală de calitate.

În noua unitate medicală vor fi relocate Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, precum și secția de pediatrie a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului “Alessandrescu-Rusescu”.