Apple va organiza un eveniment 12 septembrie, data la care, cel mai probabil, va fi lansat următorul model de iPhone, informează News.ro.

Evenimentul va fi organizat la noul sediu Apple

Apple a trimis invitaţii de presă pentru un eveniment ce va avea loc pe 12 septembrie. Există puţine dubii că vedeta acestui eveniment va fi noul model de iPhone, însă cu siguranţă nu va fi singura noutate pe care Apple o va anunţa cu această ocazie.

Pentru prima oară, evenimentul va fi organizat la noul sediu Apple, sediu care încă se află în construcţie. Acesta va avea loc în cadrul Steve Jobs Theater, sala care poartă numele co-fondatorului companiei.

În urmă cu 5 ani, tot pe 12 septembrie, Apple lansa iPhone 5

După trei ani în care modelele noi au folosit acelaşi design, Apple este, în sfârşit, pregătită să aducă ceva nou. Din toate informaţiile de până acum, iPhone 8 va avea ramele din jurul ecranului foarte înguste şi, cel mai probabil, mascate pentru a părea că întreaga suprafaţă frontală a device-ului este acoperită doar de ecran.

Dincolo de toate upgrade-urile de ordin tehnic care cu siguranţă nu vor lipsi, noul iPhone va face trecerea de la autentificarea pe bază de amprentă la recunoaşterea facială.

Noul design nu mai permite amplasarea sistemului Touch ID pentru citirea amprentelor, astfel că Apple a fost nevoită să găsească o alternativă pentru securizarea telefonului. Aceasta pare a fi recunoaşterea facială, operaţiune realizată de o cameră video frontală dotată cu senzor pentru spectrul infraroşu.

Se pare că Apple va lansa chiar trei versiuni noi de iPhone

Alături de două variante de iPhone 8, una dintre ele care ar putea costa peste 1.000 de euro, ar putea fi lansată şi o versiune actualizată din punct de vedere tehnic de iPhone 7 – acelaşi design dar cu componente noi.

Noile modele de iPhone ar putea fi disponibile pe piaţă începând deja cu 22 septembrie, ceea ce nu ar fi o veste extraordinară pentru Samsung, care spera ca prin lansarea mai devreme a modelului Note 8, care va fi disponibil din a doua parte a lunii, să prindă mai mult timp pe piaţă fără concurenţa lui iPhone 8.