Bucureștenii vor fi testați pentru Covid-19, în cadrul unui proiect pilot. Secretarul de Stat, Nelu Tătaru a declarat la Digi24, că săptămâna viitoare, va începe această testare cu personalul medical, pacienții, apoi vor trece la testarea populației. Mai întâi va fi testată populația în vârstă și persoanele cu risc, a precizat secretarul de stat.

Ministrul Sănătății Victor Costache a declarat într-un interviu acordat Știrilor Pro TV.Am avizat un parteneriat și un program care va demara rapid. Vrem să se testeze toată populația Bucureștiului printr-o serie de echipe care vor merge door to door (din ușă în ușă- n.red.), după modelul Coreei de Sud. Este foarte important să facem milioane de teste. Până la sfârșitul săptămânii, vom avea încă 200.000 de teste. Am pornit cu un singur centru de testare în ianuarie și acum avem cel puțin 20 și vrem să avem 1-2 la nivel județean”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.

Urmează ca testarea populației să se facă și în alte orașe mari, acolo unde există aglomerări urbane.

Pacienții diagnosticați cu coronavirus vor fi internați doar în spitale dedicate tratării acestei patologii, iar până la sfârșitul săptămânii vor fi stabilite cel putin 30 de unități în toată țara. Până acum au fost anunțate că vor fi transformate în spitale suport pentru tratarea pacienților infectați cu Covid-19, Spitalele Municipale din: Râmnicu Sărat, Câmpina, Blaj, Bârlad, Onești, Caracal, Colentina Bucuresti.