Simona Halep şi-a manisfestat intenţia de a susţine financiar o echipă de hochei de gheaţă de juniori, care îi va purta numele, a anunţat omul de afaceri Ion Ţiriac, vineri, într-o conferinţă de presă, informează News.ro.

S-au format deja două echipe de hochei pe gheaţă de juniori

La Patinoarul Telekom Arena, construit de Ion Ţiriac în Otopeni, s-au format deja două echipe de hochei pe gheaţă de juniori, susţinute de sponsori şi ar urma să mai apară două, printre care una care va purta numele Simonei Halep.

“Sunt două echipe. Din 140 de selecţionaţi sunt vreo 40 care au rămas şi fac 3-4 antrenamente pe săptămână. Am cumpărat două autobuze, am zis să ne organizăm cu părinţii. Pentru o raţiune pe care nu am înţeles-o, Simona Halep vrea echipa ei. Oricine intră aici, intră gratis. Asta am reuşit cu aceşti sponsori. Şi într-o ţară de 23 de milioane putem face măcar 2-300 de asemenea exemple. Echiparea nu te costă mai mult de 10.000 de euro, cu totul, cu echipament. Vă daţi seama ce am putea face în ţara asta dacă ne unim toţi. Eu sunt încă optimist că actuala conducere a sportului şi guvernul se chinuie să facă rost de banii care nu au fost până acum. Se încearcă acum să se facă ceva. Treaba asta costă pe an 6-700.000 de euro, dar se poate”, a afirmat Ion Ţiriac.

Ţiriac doreşte să se construiască lângă patinoar un complex sportiv de anvergură şi un campus universitar

Omul de afaceri şi-a manifestat interesul de a construi lângă patinoar un complex sportiv de anvergură şi un campus universitar, dar aşteaptă ca statul să se implice şi să investească: “Sunt 30 de hectare aici puse deoparte pentru faimosul «camp» şi pentru faimoasa universitate pe care eu şi familia mea vrem să o facem aici, la Bucureşti. Noi banii noştri i-am pus deoparte, terenul l-am pus deoparte, ne mai trebuie un mizilic de 150-200 de milioane de euro. Că suta noastră am pus-o. Acum trebuie să mai vină cineva, ţara, guvernul, că rămâne aici. Şi atunci facem un «camp» exact ca în Statele Unite, cu stadion, cu patinoar, cu pistă de atletism, cu o sală de 3.500 de locuri, cu poligon de tir, 10 terenuri de baschet, de volei, cu 30 de tenis, cu cămin acoperit la tenis, exact ce a făcut Nadal la Mallorca”.

Fostul tenismen Ilie Năstase este sceptic în ceea ce priveşte implicarea statului în proiectul prietenului său, Ion Ţiriac. „E un lucru bun ce face domnul Ţiriac, e un proiect la care a ţinut mult şi a reuşit. Eu acum îl rog să mai facă şi metroul până aici şi va rămâne pe viaţă. Să-i spună Ţiriac metrou. Au fost bani peste tot şi la Bruxelles. În Parlament se vorbeşte foarte puţin despre sport. Ştiu că am fost acolo, ne certam între noi, apoi ne împăcam şi ne certam din nou. Aşa că nu am nicio speranţă. Dacă nu vin privaţii, nu avem nicio şansă”, a declarat Năstase.

Vor fi mai multe echipe care vor avea asigurate gheaţa şi echipamentul

Fostul secretar general al Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă Eduard Pană, primul român inclus în International Ice Hockey Federation Hall of Fame, este cel care s-a ocupat alături de alţi antrenori în selectarea copiilor.

“Pe aceşti juniori i-am selecţionat din 136 de copii care nici nu ştiau să meargă pe asfalt. Dar încet-încet am reuşit să avem aceste două echipe. Acum sunt 36, dintre care şi 14 fete, dar vor fi 46 pentru că se va alătura şi domnişoara Simona Halep. Îi mulţumim că se va alătura hocheiului. Vom face şi echipa Simona Halep. Vor fi mai multe echipe care vor avea asigurate gheaţa şi echipamentul”, a declarat Pană.