Primăria Sectorului 2 continuă programul de modernizare a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat şi va monta, începând din acest an, sisteme de sonorizare moderne.

Sistemele de sonorizare vor acoperi întreaga suprafaţă a unităţii de învăţământ, cuprinzând atât sălile de clasă, holurile, curtea şcolii şi sala de sport. Astfel, acestea pot fi folosite pentru transmiterea mesajelor de către conducerea unităţilor de învăţământ, pentru anunţarea sfârşitului orelor, pauzelor etc. În pauzele dintre ore, sistemele de sonorizare pot fi folosite pentru muzică recreaţională.

După modelul nordic sau vestic, sistemele de sonorizare din şcolile sectorului 2 pot fi folosite pentru un radio şcolar, acolo unde elevii pot fi moderatori, DJ sau creatori de conţinut. Un astfel de proiect ajută elevii să realizeze o adevărată comunitate, în care relaţiile interpersonale sunt mult mai puternice şi în care tinerii creează un mediu competitiv care duce la dezvoltarea lor.

Un alt beneficiu important al sistemelor de sonorizare îl reprezintă siguranţa. Prin intermediul acestor sisteme se pot anunţa situaţiile de urgenţă (incendii, calamităţi naturale) şi se pot comunica imediat instrucţiunile ce trebuie urmate de elevi.

Sursa: comunicat de presa PS2