Dezbaterea Regională „SMART CITY 2017-2020. NEVOI – SOLUȚII – METODE

Cadastrarea și intabularea reprezintă probleme cu care se confruntă majoritatea localităților. Nu sunt neapărat vizibile, dar crează probleme legislative de care majoritatea cetățenilor se lovesc la un moment dat.  Synergetics Corporation, prezent la Dezbaterea Regională „SMART CITY 2017-2020. NEVOI – SOLUȚII – METODE”, de la Călărași, din 20 septembrie 2017, a venit cu o aplicație WebGiS care pornește de la o verticalizare a datelor către autorități. Soluția vine în urma faptului că România nu are în prezent finalizat procesul de cadastrare și intabulare, nu are evidența numerelor poștale, registre pentru documentațiile de urbanism etc, iar fiecare administrație are propria metodă de manevrare a acestor situații.

”Înainte de a paria pe tehnologie este nevoie de o revoluție la nivelul datelor când vine vorba de autoritățiile publice locale și urbanism. Aceasta, din cauza faptului că există date complet diferte deținute de către diverse autorități locale și realitatea din stradă. România a ratat timp de 50 de ani procesul de urbanizare prin însușirea sistematizării de tip sovietic iar astăzi trece cu viteză către tehnologizare, uitând de industrializarea de până acum 25 de ani și de faptul că nu am cultivat o școală a dezvoltării urbane, locale”, susține Adrian Ilie,Managing Partner, Synergetics Corporation.

Aplicația în sine este o contabilitate urbană pentru definirea fiecăror numere poștale, după care are loc elaborarea unui plan urbanistic general ce constituie în momentul de față, de fapt prima fază a eGuvernarii. Această aplicație poate integra orice tip de informație. Vorbim de baze de date interrelaționate lucrându-se în momentul de față la module de raportare financiar-contabile în conformitate cu normele Ministerului Finanțelor. Se poate adăuga aici, de exemplu, o evidență a mobilierului stradal, a stâlpilor, a oricărui obiect din patrimoniul unui oras și mai mult decât atât de a dezvolta analize, rapoarte, un dashboard pentru ordonatorul de credite.

Următorul eveniment dedicat transformării orașelor românești în unele mai prietenoase pentru locuitori, ocazie cu care reprezentanții autorităților publice locale se vor întâlni cu  firmele care vor prezentata soluții Smart City, va avea avea loc pe 24-25 Octombrie a București. https://concordcom.ro/evenimente/smart-city-2/