Dezbaterea Regională „SMART CITY 2017-2020. NEVOI – SOLUȚII – METODE

În momentul de față există foarte multe de metode de conectivitate, există foarte multe tehnologii, de la bluetooth, WiFi, GPRS, 3G,4G etc, dar cu toate acestea, nu vedem în ziua de azi o anume tehnologie care să se impună pe piață, fiecare fiind promovată de către companiile care și-au construit produsele pe tehnologiile respective. Compania Intrarom încearcă să creeze o platformă care să le integreze pe toate, astfel încât să le aducă la un numitor comun, iar toate soluțile construite, toate verticalele pe fiecare tehnologie să poată comunica între ele.

Platforma propusă de Intrarom a fost lansată de curând în San Francisco și este o tehnologie de ultimă generație care permite gestionarea și urmărirea tuturor soluțiilor smart, de la iluminatul stradal, până la parcarea asistată și colectarea gunoiului pe o singură interfață care transmite în timp real starea echipamentelor, cum ar fi durata de viață pe care o mai are unul dintre stâlpii conectați la senzorii respectivi sau câte pubele sunt pline ori câte locuri de parcare mai sunt disponibile într-o anumită zonă. De pe aceeași interfață se gestionează automat raporate cu fiecare serviciu în parte și de asemenea se primesc notificări acolo unde este nevoie de intervenție.

Un exemplu elocvent ar putea fi constituit de proiectul pentru waste management. Senzorul care a detectat că s-a umplut pubela trebuie să informeze, printr-o aplicație de feed management, un operator pentru a trimite cât mai rapid mașina cea mai apropiată. Aici se poate implica și proiectul de video surveillance, pentru ca asociația de locatari să aibă dovada că mașina de gunoi într-adevăr s-a prezentat, ce număr are și cine a ridicat gunoiul, și chiar am putea aprinde și lumile în zona respectivă cu soluția de smart lighting. ”Ideea de integrare a serviciilor nu este doar de a lucra între ele ci și de a crea noi servicii care în prezent nu există și de a le monetiza într-un mod cât mai ușor”, a declarat Dragoș Balcu, Business Development Manager Intrarom, la Dezbaterea Regională „SMART CITY 2017-2020. NEVOI – SOLUȚII – METODE”, de la Călărași, din 20 septembrie 2017.

”Dacă încă nu v-ați hotărât cu care dintre tehnologiile smart city să începeți, noi vă propunem iluminatul inteligent, pentru că este demonstrat că în urma adoprării acestui mijloc s-a înregistrat o scădere de aproximativ 70% a emisiilor de carbon.” a mai declarat reprezentantul Intrarom.

Următorul eveniment dedicat transformării orașelor românești în unele mai prietenoase pentru locuitori, ocazie cu care reprezentanții autorităților publice locale se vor întâlni cu  firmele care vor prezentata soluții Smart City, va avea avea loc pe 24-25 Octombrie a București. https://concordcom.ro/evenimente/smart-city-2/