Președintele Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane (AHK Romania), Dragoș Anastasiu a vorbit despre  frustrările oamenilor de afaceri, lipsa de predictibilitate și de încredere. Discursul a fost ținut la evenimentul Unity through community / Unitate prin comunitate, organizat de aceasta organizatie.

“Soluțiile ar trebui să vină tot dinspre mediul de afaceri. În acest sens AHK România a creat în cei 15 ani de existență o comunitate puternică prin care încearcă să influențeze pozitiv deciziile politice. Însă, este nevoie ca fiecare să se implice, așa vom crea unitate”, a spus Anastasiu.

La recepția organizată la Palatul Palamentului, joi, 25 ianuarie au participat 850 de invitati, oaspetele de onoare al serii fiind Președintele României, Klaus Iohannis.

Este atat de simplu:Drumuri, șine, aeroporturi, liberalizarea pieței muncii, învățământ profesional

Ambasadorul Republicii Federale a Germaniei, ES Cord Meier-Klodt, s-a referit la șansele și provocările pe care le-a întâlnit în călătoriile domniei sale prin țară, constatând că este nevoie de mai multă implicare în întreaga țară, nu doar în regiunile privilegiate.

Companiile germane și-au luat un angajament pe termen lung în acest sens în România, dorind să contribuie la prosperitate, oferind perspective de viitor, parteneriate bazate pe încredere și locuri de muncă stabile. Dar desigur pentru asta au nevoie de transparență decizională la nivel politic, un cadru legislativ stabil și de predictibilitate, mai ales în ce privește politicile fiscale. Și încă două aspecte sunt foarte importante și acestea pot fi rezolvate, mai ales că există tot sprijinul din partea companiilor germane: infrastructura și forța de muncă.

„Drumuri, șine, aeroporturi pe de o parte, liberalizarea pieței muncii, învățământ profesional pe de altă parte. Atât de simplu și totul realizabil. Trebuie doar să se dorească, dar mai ales să se facă”, a spus Ambasadorul.