Sphera Franchise Group, care operează în România francizele KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery și Taco Bell, a anunțat, luni, că va face o ofertă publică de acțiuni, în urma căreia va lista 25% din acțiuni la BVB, potrivit unui comunicat al companiei.

„Sphera Fanchise Group a anunțat, luni, intenția de a lansa o oferta publică inițială de acțiuni ordinare existente către investitorii de retail și instituționale din România și către investitorii instituționali internaționali, din afara Statelor Unite ale Americii, în baza Regulamentului S emis în baza Legii Privind Valorile Mobiliare a SUA din 1993, cu amendamente ulterioare”, se arată în comunicatul publicat de companie.

Sphera intenționează să solicite admiterea acțiunilor la tranzacționare pe Piața Reglementată la vedere operată de Bursa de Valori București, după încheierea ofertei. Oferta va consta într-un pachet de acțiuni reprezentând aproximativ 25% din numărul total de acțiuni emise de companie. Oferta este așteptată să fie finalizată în trimestrul al patrulea din 2017.

Portofoliul Sphera include francizele KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery și, începând cu al patrulea trimestru din 2017, franciza Taco Bell, precum și francize KFC în Republica Moldova și în două regiuni în Nordul Italiei.

Pe piața din România, KFC se plasează pe locul doi pe segmentul restaurantelor cu servire rapidă, iar Pizza Hut Delivery se clasează pe locul doi pe segmentul delivery, în termeni de vânzări.

În 2016, vânzările restaurantelor din portofoliul Sphera s-au ridicat la 514,5 milioane de lei, iar profitul operațional din restaurant a ajuns la 92,3 milioane de lei. Valoarea EBITDA a fost, anul trecut, de 73,5 milioane de lei, iar profitul net a fost de 51,6 milioane de lei.
Sphera va deschide zece noi restaurante până la finalul anului 2017 și intenționează să treacă de 240 de restaurante până la finalul anului 2022, a transmis Mark Hilton, directorul general al Sphera.

sursa: mediafax.ro