Takata Corporation, companie japoneză specializată în producţia de componente auto, prezentă şi în România, a fost preluată de Key Safety Systems, firma americană care activează în domeniul sistemelor de siguranţă, valoarea tranzacţiei fiind de 1,58 miliarde dolari, potrivit unui comunicat.

Contractul de achiziţie prevede că Key Safety Systems (KSS) va prelua toate activele Takata, cu excepţia unor operaţiuni legate de producţia și vânzarea unor componente ale airbagurilor, potrivit comunicatului publicat marți de companie.

Tranzacția este așteptată să se finalizeze în primul trimestru din 2018, după ce se va primi aprobare din partea autorităților din Japonia și Statele Unite.

În România, japonezii de la Takata au două fabrici la Arad, una producătoare de volane şi una de centuri de siguranţă, şi o alta la Sibiu, unde se produc saci pentru airbaguri.
Compania niponă Takata Corp a depus cererea de intrare în faliment în luna iunie. Firma are o datorie de 850 de milioane de dolari către producătorii auto globali, în urma unui acord stabilit la începutul anului, care a generat cel mai mare număr de maşini rechemate în service. Datoria trebuie plătită până la începutul anului 2018. În ianuarie, Takata a pledat vinovată şi va plăti un milion de dolari pentru a finaliza o investigaţie a

Departamentului de Justiţie al Statelor Unite asupra problemelor la airbaguri care au dus la moartea a 16 oameni în lume. Takata a fost, de asemenea, învinuită pentru rănirea a 180 de oameni.

sursa: mediafax.ro