Târgul Internațional GAUDEAMUS — Carte de Învățătură, ‘cel mai citit târg de carte, de la cel mai ascultat radio’ de aproape un sfert de veac, va avea loc în perioada 22 — 26 noiembrie în Pavilionul Central al Complexului Expozițional Romexpo. Evenimentul, ajuns la ediția cu numărul 24, a fost inițiat și este organizat anual de Radio România.

Deschiderea oficială a ediției va avea loc miercuri, 22 noiembrie, la ora 12.00.

Târgul Internațional GAUDEAMUS este principala componentă a Programului LECTURA, proiect de anvergură națională inițiat de Radio România în 1994. Are ca principal obiectiv susținerea culturii românești prin evenimente expoziționale dedicate cărții și educației.

Palmaresul celor peste două decenii de când GAUDEAMUS numără 102 târguri organizate în întreaga țară (inclusiv ediția curentă), peste 2.860.000 de vizitatori, circa 12.500 de manifestări organizate.

Președintele de onoare al ediției va fi binecunoscutul scriitor și jurnalist Matei Vișniec.

Târgul Internațional Gaudeamus 2017- Ce le pregătesc organizatorii iubitorilor de carte anul acesta?

Vor fi prezenți circa 300 de expozanți, vor avea loc peste 800 de evenimente editoriale și profesionale, care se vor desfășura la standurile expozanților, al Invitatului de onoare, ale partenerilor și în spațiile special amenajate de către organizator în incintă. Programul de vizitare a târgului este zilnic între orele 10.00 și 20.00.

Accesul publicului în incinta Târgului se va face pe baza biletelor (în valoare de 5 lei) și a abonamentelor de intrare (în valoare de 10 lei, valabile pentru toată perioada).

Tombola GAUDEAMUS, derulată pe baza biletelor și a abonamentelor de intrare, va avea și în acest an câteva premii extrem de atractive:

— 10 eBook reader, oferite de BRD Groupe Société Générale;  9 vouchere în valoare de 300 de lei, oferite de Optiplaza;

— pachete de accesorii pentru echipamente multimedia, oferite de InfoTouch Systems; ? 3 vouchere foto-carte CEWE, în valoare de câte 139 lei.

Eveniment organizat de Radio România Parteneri GAUDEAMUS 2017.