Pandemia de coronavirus ne va schimba din plin viețile în săptămânile și lunile care urmează. Chiar dacă momentan România pare că e pregătită, în ciuda evoluțiilor politice, e cert că vom trece printr-o perioadă dificilă, plină de incertitudini și știri alarmante. Organizatia Code for Romania creată ca  să găsească soluții tehnice pentru problemele societății, și-a asumat că, momentan, Coronavirusul este una dintre cele mai mari.

De aceea, Code for Romania a început să dezvolte în regim de urgență șase soluții tehnice vitale pentru ameliorarea problemelor cauzate de COVID-19.

La data de 11 Martie 2020 Code for Romania a format un grup de lucru, Code for Romania Task Force al cărei misiune este găsirea unor soluții tehnologice rapide pentru actuala situație de criză. Au fost consultați voluntarii Code for Romania, o comunitate cu peste 1200 de specialiști din foarte multe domenii de activitate și a fost identificată până acum o serie de soluții ce au intrat deja în dezvoltare în cadrul noului proiect Code for Romania Task Force.

Este esențial faptul că toate cele șase proiectele ce au intrat deja în dezvoltare sunt realizate în coordonare cu Guvernului României prin ADR – Agenția pentru Agenda Digitală a României și Departamentul pentru Situații de Urgență. Acest lucru le va permite acces nemijlocit și în cel mai scurt timp posibil la toate datele oficiale de care au nevoie, lucru esențial pentru dezvoltarea soluțiilor propuse.