Sub #theshowmustgoon, artişti din România şi străinătate trimit mesaje de solidaritate şi responsabilizare socială pe rețeaua socială Facebook.  La iniţiativa Secretarului de Stat în Ministerul Culturii, Cosmin Marcovici, campania #theshowmustgoon reuneşte artişti internaţionali din ţări precum: Italia, Spania, Germania, Austria, Rusia şi România. Solişti de operă, artişti instrumentişti, regizori, balerini şi actori trimit publicului instituţiilor de spectacole din subordinea Ministerului Culturii mesaje de solidaritate şi responsabilizare socială.

Artiştii de pretutindeni fac apel la populaţie să nu zădărnicească eforturile medicilor de a ţine sistemele sanitare la un nivel la care să poată asigura cât mai mult sprijin în lupta pentru combaterea COVID-19.

Şi tocmai în sprijinul ideii de a invita populaţia să nu părăsească domiciliul decât pentru situaţii de urgentă necesitate, artiştii împărtăşesc publicului câteva idei pentru petrecere a timpului în distanţare socială.

 “Odată cu declanșarea acestei pandemii, una dintre primele categorii profesionale afectate de măsurile de siguranță absolut necesare pentru încercarea de a stopa răspândirea infecției cu COVID-19 au fost artiștii. Activitatea acestei categorii profesionale depinde, în mare măsură, de expunerea în fața publicului spectator.

În această perioadă, instituțiile de spectacole au asigurat publicului difuzarea de conținut multimedia cu scopul de a determina populația să nu părăsească domiciliul și să aibă acces la surse de entertainment și informare. Artiștii nu au încetat studiul individual sau chiar colectiv – prin ajutorul platformelor de streaming online. Cu toate acestea, actul artistic se realizează, în laboratorul de creație, exclusiv offline.

M-am gândit ca, în toată această perioadă de distanțare socială, să ofer publicului și mesaje de la artiștii pe care îi apreciază și care se află în România dar și în străinătate.  Totodată, mi-am dorit să creez noi punți de legătură între creatorii din universul cultural care, acum, fac parte din comunitatea #theshowmustgoon” , a declarat Secretarul de Stat din Ministerul Culturii, Cosmin Marcovici.

Pentru a evita răspândirea infecţiei cu noul coronavirus COVID-19, teatrele din întreaga lume şi-au suspendat activitatea pentru a asigura astfel măsurile de distanţare socială impuse de autorităţi. Pentru artişti, separarea de public pentru o perioadă atât de îndelungată este o măsură fără precedent care a determinat schimbări fundamentale în activitatea lor artistică.

Artiștii care s-au alăturat campaniei #theshowmustgoon

ROMÂNIA: balerina Irina Chiriacescu, jurnalistul Dan Negru, balerina Marina Gaspar, tenorul Alin Stoica, soprana Ana Maria Donose, actrita Irina Cojar, compozitorul si dirijorul Andrei Tudor, actrita Camelia Pintilie, actorul Silviu Biriș, actorul Oliver Toderiță, dirijorul Iosif Prunner, actorul Lucian Ionescu,coregrafa Oana Ioniță, interpreta de muzică populară Andra Matei, actorul Costin Teodorescu, Raluca Zaharia – dirijor, violoncelistul si chitaristul Raul Plăcintă, Gabriel Stănescu – violonist și profesor de muzică

ITALIA: regizorul și coregraful Massimo Moricone, dirijorul Alexandu Mija, maestra de balet Nicoleta Ioachim Iosifescu, coregraful Marco Laudani

SPANIA: dirijorul Mihnea Ignat, balerinul și coregraful Ricardo Castro Romero

RUSIA: soprana Irina Polivanova

AUSTRIA: regizorul și coregraful Renato Zanella, mezzosoprana Ruxandra Donose

GERMANIA: soprana Alessandra di Giorgio