Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a anunțat, marți, că vor dispărea chioșcurile de unde se cumpără bilete pentru transportul în comun, din anul 2018, astfel că plata unei călătorii se va realiza doar cu telefonul mobil sau cu cardul.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a declarat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că vor dispărea biletele pentru transportul în comun, motiv pentru care și chioșcurile Regiei Autonome de Transport vor fi închise.

“Noi vom introduce în curând plata de pe telefon, și nu doar de pe telefon, pentru transportul în comun. Nu ne mai complicăm cu alte subsisteme, alte variante. Este epoca telefoanelor multifuncționale, care nu sunt telefoane de fapt, ci aparate inteligente care vor avea tot mai multă utilizare și se pretează să fie folosite pentru plata biletelor pentru transportul în comun. Nu vom mai ține chioșcurile unde se vând bilete, este total depășit sistemul, ci vom avea un sistem care va permite plata de pe telefon sau cu cardul bancar. Nu mai merge cu bilete, trebuie să ne adaptăm vremurilor pe care le trăim”, a afirmat Nicolae Robu.

Potrivit primarului Timișoarei, cel târziu până la jumătatea anului 2018 biletele pentru transport în comun vor dispărea.

“De pe cardul bancar se va putea plăti online și vom avea și sistemul de carduri multifuncționale, încărcabile pentru diverse scopuri, unul dintre scopuri fiind și transportul în comun”, a mai precizat Nicolae Robu.

sursa: mediafax.ro