Toate lucrările de investiţii, dar şi achiziţiile Primăriei Deva vor fi derulate prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), indiferent de suma alocată pentru acestea, a anunţat primarul municipiului, Florin Oancea. “Totul va fi transparent şi va fi afişat pe SEAP; şi nu de pe o zi pe alta. Studii de fezabilitate, proiectare, execuţie, totul va fi pe SEAP”, a declarat edilul, într-o conferinţă de presă.

Potrivit primarului, toate cheltuielile vor fi afişate pe site-ul instituţiei, iar licitaţiile pe SEAP vor fi organizate şi pentru sume mai mici de 100.000 de euro. Anunţurile de participare la licitaţie vor fi menţinute cel puţin 10-15 zile pentru ca firmele interesate să poată accesa această procedură.

Primarul municipiului Deva a mai spus că anul 2018 va fi unul al proiectelor de investiţii, în condiţiile în care fondurile de la bugetul local vor creşte, inclusiv prin economiile de 3,3 milioane euro care se vor face la bugetul de salarii al instituţiei. De asemenea, edilul devean nu a exclus ca anumite investiţii să fie realizate din împrumuturi bancare.

“Un oraş, ca şi o familie, nu se poate dezvolta numai din veniturile curente. Este nevoie şi de credite şi avem acces la linii de credit în termeni foarte avantajoşi, pe o durată de 20 de ani. Acum gradul de îndatorare al primăriei este de 13,5 % şi putem merge până la 30%. Asta înseamnă dezvoltare, dar trebuie să ai şi curaj să faci chestiunea asta”, a punctat Oancea.

Primarul a mai dat asigurări că taxele şi impozitele locale vor rămâne la nivelul anului 2017, la un minimum prevăzut de lege.