Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a înregistrat în 2017, pe aeroporturile Otopeni și Băneasa Băneasa, un număr record de pasageri: 12,84 milioane, cu 16, 8% mai mult decât în 2016, depășind media europeană, se arată într-un comunicat transmis marți de companie.

Potrivit CNAB, anul trecut au avut loc 130.000 de aterizări și decolări, cu 7,7 % mai mult față de anul precedent.

„Rezultatele pe care le-am obținut în anul 2017, atât din punct de vedere al creșterii traficului aerian, cât și din punct de vedere al îmbunătățirii parametrilor financiari ai CNAB, sunt efectele noii abordări manageriale, orientate către atragerea de noi companii aeriene, extinderea numărului de rute operate de la Bucureşti, creşterea frecvenţelor de operare pe rutele existente și, nu în ultimul rând, către optimizarea calității și siguranței infrastructurii aeroportuare”, a precizat Bogdan Mîndrescu, directorul general al Companiei Naționale Aeroporturi București.

CNAB a înregistrat, în anul 2017, venituri totale de 1,08 miliarde de lei, cu 8,3% mai mult faţă de 2016, și un profit brut de 389,7 milioane de lei, cu 45% mai mult față de anul precedent.

„Lucrările de întreținere și reparații realizate în 2017 au totalizat 67.228 mp, la structura rutieră a pistei de decolare/aterizare nr. 1 și la căile de rulare a aeronavelor”, se mai arată în comunicatul CNAB.

O misiune a Comisiei Europene a verificat măsurile luate la nivel aeroportuar pentru protecția și securitatea atât a pasagerilor, cât și a operațiunilor aeroportuare, constatând că Aeroportul Otopeni respectă standardele europene în domeniul securității aviției civile și că măsurile aplicate la nivelul aeroportului sunt în conformitate cu prevederile legislației comunitare. Compania a primit, astfel, confirmarea că respectă standardele europene de siguranță în domeniul aviației, în conformitate cu cele mai recente norme ale Uniunii Europene. Certificarea acordată CNAB autorizează Aeroportul Internațional Henri Coandă București să opereze în siguranță, fără restricții, inclusiv aeronave de tip long-courrier, care pot realiza zboruri transatlantice.

sursa: mediafax.ro