Prim-ministrul Mihai Tudose a discutat marți, la Palatul Victoria, cu ambasadorul Regatului Țărilor de Jos, Stella Ronner-Grubačić, despre perspectivele de dezvoltare a cooperării economice bilaterale, el afirmând că în România se deschid noi oportunități de investiții pentru perioada următoare.

Premierul Mihai Tudose a subliniat, potrivit unui comunicat de presă, că România înregistrează cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană, ceea ce deschide noi oportunități de investiții pentru perioada următoare.

”România stă foarte bine din punct de vedere economic și avem toată deschiderea pentru susținerea mediului de afaceri și a investițiilor”, a declarat, potrivit sursei citate, premierul Mihai Tudose, amintind faptul că investițiile se numără printre prioritățile proiectului de buget pentru anul 2018.

El a subliniat, de asemenea, că România își dorește în continuare să fie un partener de încredere în cadrul Uniunii Europene, mai ales în contextul primului mandat la președinția Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru al anului 2019.

”Această responsabilitate reprezintă o provocare importantă pentru România”, a adăugat șeful Executivului.

Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos, Stella Ronner-Grubačić, a declarat, la rândul său, că investitorii olandezi prezenți deja în România sunt interesați de noi oportunități de afaceri pe piața romînească. În plus, numeroși alți oameni de afaceri olandezi și-au exprimat interesul de a lansa investiții în România, încurajați de evoluția economică bună a țării noastre. Diplomatul olandez a exprimat totodată disponibilitatea țării sale de a împărtăși României din experiența acumulată în mandatele de până acum la președinția Consiliului Uniunii Europene.

La întrevederea premierului Mihai Tudose cu ambasadorul Regatului Țărilor de Jos, Stella Ronner-Grubačić, din delegația română au făcut parte secretarul de stat Florin Vodiță și consilierul de stat Gabriel Andronache.

sursa: mediafax.ro