Platforma agricolă digitală Climate FieldView ™ ajută fermierii din anumite regiuni europene, prin intermediul instrumentelor digitale inovatoare bazate pe analiză, să adune toate datele într-o singură platformă conectată, să descopere informații valoroase despre terenuri și să maximizeze productivitatea pentru a obține cele mai bune rezultate de pe fiecare hectar, se anunță într-un comunicat de presă.

“Tehnologiile digitale transformaționale vin în sprijinul tot mai multor fermieri din întreaga lume pentru a dobândi o înțelegere mai amănunțită a terenurilor agricole, prin instrumente ușor de folosit, ce ajută la îmbunătățirea operațiunilor prin analiza datelor”, a declarat Mike Stern, CEO al companiei Climate Corporation. “Fermierii din întreaga lume utilizează platforma Climate FieldView pe  milioane de hectare iar, în curând, fermierii din Europa vor avea și ei ocazia să dea o însemnătate datelor din teren. Agricultorii vor putea să își perfecționeze colectarea de date, să le vizualizeze rapid și să obțină informații personalizate pentru a optimiza practicile agronomice și pentru a lua decizii critice de management, astfel încât să aibă un impact pozitiv pentru a-și maximiza productivitatea “.

“Climate FieldView este un instrument intuitiv, extrem de ușor de utilizat,” a declarat Andreas Roehrl, un fermier din Bavaria care a participat la testarea beta a platformei Climate FieldView în acest sezon.

Facilitățile platformei Climate FieldView în Europa

Conectivitatea datelor – Fermierii își pot colecta, păstra și vizualiza datele de teren într-o singură platformă digitală ușor accesibilă prin Climate FieldView ™ Drive. Acesta este un dispozitiv care transmite cu ușurință datele din teren direct în contul Climate FieldView al fermierului. FieldView Drive este compatibil cu mai multe tipuri de echipamente din Europa, inclusiv mașini de semănat, de erbicidat și combine, ajutând fermierii să culeagă cu ușurință date despre inputurile agricole pe care le utilizează pe tot parcursul sezonului.

Instrumente de analiză a productivității – Cu ajutorul instrumentelor de analiză și de performanță a semințelor oferite de Climate, fermierii pot vedea ce a funcționat și ce nu a funcționat la nivel de teren agricol sau pe diferite zone ale terenului și să utilizeze aceste informații pentru a înțelege mai bine variabilitatea terenului prin compararea rapidă și ușoară a hărților digitale. Disponibil din primăvara anului 2018.

Hartă pentru semănat și fertilizat – Fermierii își pot gestiona inputurile pentru a optimiza productivitatea în fiecare parte a parcelei prin rata variabilă de semănat și fertilizat. Cu ajutorul hărților de semanat Climate,  fermierii pot realiza cu ușurință planuri detaliate de semănat pentru fiecare parte a parcelei pentru a construi o rețetă specifică și adaptată obiectivelor lor unice, economisind timp și îmbunătățind productivitatea. În plus, Climate oferă un instrument de cartare manuală a fertilității, permițând fermierilor să-și optimizeze inputurile cu un plan de management personalizat pentru azot, fosfor, potasiu și oxid de calciu, adaptate obiectivelor unice ale acestora. Disponibil din primăvara anului 2018.