UniCredit îl numește pe Dan Bucşa în funcţia de economist-șef pentru Europa Centrală și de Est

UniCredit l-a desemnat pe Dan Bucşa să preia conducerea echipei sale de cercetare din Europa Centrală și de Est, în calitate de economist-şef pentru această regiune, începând cu 17 noiembrie, se arată într-un comunicat transmis marți de grupul financiar.

Dan Bucșa îl va înlocui pe Lubomir Mitov, care a demisionat din funcție pentru a se muta în Washington DC. „Lubomir Mitov va continua să aibă un rol consultativ în relaţie cu UniCredit”, se arată în comunicat.

În calitate de economist-șef pentru Europa Centrală și de Est (ECE) al UniCredit, Dan Bucşa va fi responsabil pentru cercetarea macroeconomică a Grupului cu privire la regiunea ECE şi îşi va desfăşura activitatea la Londra. El îi va raporta lui Erik F. Nielsen, economist-șef al Grupului UniCredit.

Cu privire la această numire, Erik F. Nielsen a declarat: „Suntem convinși că, odată cu promovarea lui Dan, vom continua să avem cea mai bună activitate de cercetare pentru regiunea ECE”.

În ultimii cinci ani, Dan Bucşa a lucrat ca Lead CEE Economist al UniCredit în Londra şi, înainte, în cadrul UniCredit Bank România. Înainte de a lucra în sectorul privat, a predat la Academia de Studii Economice din București și a lucrat în Departamentul de Modelare și Prognoză macroeconomică al Băncii Naționale a României, unde a fost implicat în elaborarea cadrului de prognoză pentru țintirea inflației. Deține un doctorat în macroeconomie și un masterat în finanțe de la Academia de Studii Economice din București.

UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, oferind bazei de 25 milioane de clienţi o reţea unică vest-, central- şi est-europeană. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Business Integrated Solutions.

sursa: mediafax.ro