Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a verificat astăzi stadiul lucrărilor la Complexul Olimpic de Natație Otopeni, un proiect de anvergură cofinanțat prin Compania Națională de Investiții, aflată sub autoritatea Ministerului. Beneficiarul investiției este unitatea administrativ-teritorială Otopeni.

”Acest complex este o investiție importantă pentru înotul sportiv competițional. Cunosc și etapele prin care a trecut această investiție a cărei finalizare a fost blocată ani la rând. Cu toate acestea, mă bucur să constat că, astăzi, Complexul Olimpic de Natație este foarte aproape de inaugurarea oficială”, a spus Cseke Attila.

Complexul Olimpic de Natație, în valoare totală de peste 33,5 milioane de euro, dispune de o suprafață de 7.000 mp și are 6 bazine de înot, dintre care un bazin olimpic de înot, unul de sărituri, unul de antrenament și trei de inițiere și recuperare, cele din urmă vor putea fi folosite de public atunci când nu sunt folosite pentru antrenament.

Obiectivul sportiv va putea găzdui competiții naționale și internaționale, capacitatea complexului fiind de 2.797 de locuri pentru spectatori, iar dotările prevăd vestiare pentru sportivi, săli de forță, săli metodice, saune, cabinet medical, săli de conferințe și transmisii sportive, o sală de antrenament pentru sportivii de la sărituri cu o înălțime de 6m.

Au fost finalizate lucrările de racordare la utilități,  motivul pentru care complexul sportiv nu a putut fi folosit până acum. A fost semnat și contractul de furnizare a acestora, a mai amintit ministrul de resort. În curând va fi definitivat și planul de distribuție a curentului electric, urmând ca, în scurt timp, să fie făcute și primele teste cu bazinele încărcate cu apă. Racordarea la utilități a fost sarcina beneficiarului investiției.