Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) participă, în perioada 8-9 aprilie 2020, la cel mai mare târg internaţional de universităţi din Europa de Sud-Est – RIUF (The Romanian International University Fair), desfăşurat, în premieră, în spaţiul virtual.

Standul virtual al UVT va întâmpina cei peste 10 000 de elevi participanţi din România, Grecia şi Italia cu informaţii specifice despre oferta educaţională UVT şi procesul de admitere la studiile universitare.

Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Pirtea, remarcă modul în care principală universitate comprehensivă a vestului României s-a adaptat condiţiilor noi de participare la RIUF: “Echipa UVT va intra în contact direct cu elevii, pe toată perioada acestui eveniment, atât prin live-chat-ul disponibil pe platformă, cât şi prin apeluri audio-video, oferindu-le toate informaţiile de care au nevoie pentru a deveni studenţi UVT. Iată că, în aceste condiţii de izolare şi comunicare la distanţă, elevii şi dascălii din toate punctele cardinale ale Europei reuşesc totuşi să se întâlnească în spaţiul virtual. Este un semn bun, de mare bucurie pentru noi. Îi aşteptăm pe tinerii vizitatori ai UVT, participanţi la RIUF, să vină la admiterea 2020, organizată de facultăţile Universităţii de Vest din Timişoara, o universitate ce a trecut deja în noua etapă a activităţilor online”.

Reprezentanţii Centrului de Consiliere şi Orientare în Carieră (CCOC) al UVT vor fi şi ei la dispoziţia elevilor pe parcursul evenimentului, oferind scurte sesiuni de consiliere sau programând cu aceştia discuţii detaliate pentru perioada următoare.

Elevii participanţi la RIUF vor putea lua parte şi la diverse webinare puse la dispoziţie de organizatori, utile pentru dezvoltarea lor profesională.

Toate informaţiile despre universităţi, prezentate pe platforma RIUF, vor fi disponibile pentru consultare încă 30 de zile după încheierea evenimentului.

Toţi cei interesaţi să participe la ediţia Virtual RIUF 2020 se pot înscrie accesând site-ul https://virtualiuf.vfairs.com/

sursa: comunicat de presa