“Cel mai mare lanț de oameni care citesc” de la Braşov a depășit cifra necesară pentru a intra în Cartea Recordurilor. Organizatorii au anunţat că manifestarea încă nu s-a încheiat, pentru a se asigura că nu vor fi probleme la omologare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Recordul actual, de 3.071 de persoane, deținut de un oraș din India, a fost doborât, duminică seara, la Brașov. La eveniment au participat mii de oameni din întreaga țară.

“Suntem deja la 3.100. Se continuă, pentru că s-ar putea să fie anumite persoane pe care le vor descalifica. Mai mult, ne interesează să stabilim un record cât mai mare. Mai sunt oameni la rând. Cât timp mai sunt persoane în lanț, mai stăm. Avem motiv de bucurie”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Alexandru Creţu, organizatorul manifestării.

Lanțul de oameni care citesc la Brașov va intra în Cartea Recordurilor la capitolul ”Most people in a reading relay”.

Lectura a început la prânz, în centrul municipiului. Fiecare participant a citit o frază din cartea “Desculţ”, a lui Zaharia Stancu. Manifestarea prin care se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Cărţii şi Centenarul Marii Unirii este organizată de Asociaţia C’Art Fest, cu sprijinul Primăriei Braşov şi al Academiei Forţelor Aeriene “Henri Coandă”.

În cazul în care ar fi existat o pauză mai mare de zece secunde între doi cititori, încercarea de a intra în Cartea Recordurilor ar fi eşuat.

Participantul cu numărul 3.072, o tânără, se va bucura de o experienţă inedită, un zbor deasupra Braşovului.