În perioada 18 iulie – 7 septembrie 2018, Muzeul Municipiului Bucureşti invită copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani să participe la atelierele educative ce se vor desfăşura la fiecare dintre cele 8 muzee din structură.
Proiectele “Caravana Muzeelor ” şi “Vara Istoriei pe Calea Victoriei” reprezintă programe de tradiţie desfăşurate în cadrul MMB, care au cumulat peste 500 de participări în ediţiile pe anul 2017.
Programul Caravana Muzeelor se adresează copiiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani şi reprezintă o călătorie tematică prin Bucureşti

Prin intermediul jocului şi al artelor, copiii vor descoperi, pe înţelesul lor, câteva secrete ale muzeelor, precum şi o paletă de tehnici artistice inspirate de obiectele de preţ găzduite de acestea, având ocazia să experimenteze practic diverse forme de artă – pictură, desen, modelaj.

Participarea se realizează pe bază de înscriere la adresa conferinte@muzeulbucurestiului.ro şi la nr. de tel 0722 574 897. Taxa de participare este de 10 lei / atelier pentru fiecare copil.

Programul lunii iulie:

– În vizită la maestrul Aman: 18-20 iulie 2018, Muzeul Theodor Aman (Str. C.A. Rosetti nr.8)

Miercuri, 18 iulie, ora 10.00 – Ateliere de artişti din Bucureşti: în casa maestrului Aman, descoperim un atelier realizat după planurile artistului. Vom povesti despre cum picta aici Theodor Aman, despre seratele pe care le organiza, şi vom picta, cu acrilic pe pânză, propriul nostru atelier.

Joi, 19 iulie, ora 10.00 – Viaţă cotidiană din Bucureştiul de altădată: povestim despre viaţa cotidiană din secolul al XIX-lea, despre vestimentaţia doamnelor şi a domnilor care veneau în vizită la maestrul Aman, iar la atelier vom aborda pictura pe lemn, cu acrilic, pentru a picta o scenă de interior.

Vineri, 20 iulie, ora 10.00 – Theodor Aman şi muzica: artistul Theodor Aman era un artist complex, cântând şi la violoncel. Împreună vom descoperi celebre arii de muzică pentru violoncel şi vom căuta diverse instrumente muzicale în picturile artistului.

Inspiraţi de muzică, vom realiza la atelier un colaj cu subiect ales de fiecare dintre noi.
– Istoria unei familii de artişti: familia Storck: 25-27 iulie 2018, Muzeul Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu-Storck (Str. Vasile Alecsandri nr. 16)

Miercuri, 27 iulie, ora 10.00 – Sculptorii din familia Storck: ne familiarizăm cu o apreciată familie de artişti, a cărei istorie a început în secolul al XIX-lea cu sculptorul român de origine germană, Karl Storck, primul profesor de sculptură la Şcoala de Belle-Arte, înfiinţată la Bucureşti, şi continuând cu fiii acestuia, Carol şi Frederic. La atelier, inspiraţi de sculpturile din muzeu, modelăm în lut personaje diverse.

Joi, 28 iulie, ora 10.00 – Animale şi plante din Grădina Paradisului: povestim despre frescele realizate de pictoriţa Cecilia Cuţescu-Storck în care sunt reprezentate animale şi plante, apoi compunem, în tehnică mixtă, o grădină locuită de animale fantastice.

Vineri, 29 iulie, ora 10.00 – Casa familiei Storck: este o casă specială deoarece a fost realizată de Frederic şi Cecilia pentru a se potrivi cu firea lor artistică. Descoperim împreună secretele faţadelor casei şi lucrăm la atelier în tehnică mixtă o casă care să se potrivească cu personalitatea noastră.

Vara istoriei pe Calea Victoriei – ediţia a IV-a a şcolii de vară a Muzeului Municipiului Bucureşti

Timp de opt săptămâni, parteneri ai Muzeului Municipiului Bucureşti vor desfăşura în grădina Casei Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei nr. 151), în sala Lapidarium şi în clădirea principală, activităţi educative cu tematică variată:

Miercuri – Atelier Papelier – ateliere de realizare a hârtiei manuale.

Joi – Asociaţia Redescoperă Istoria – istoria celui de-al Doilea Război Mondial prin activităţi cu diferite tipuri de uniforme şi recuzită (vârsta recomandată: 7-12 ani).

Vineri – Asociaţia PlaYouth – atelier de storytelling – cum se concepe o poveste interesantă (vârsta recomandată: 7-12 ani).

Sâmbătă – “Salonul de Bandă Desenată – Poveşti din Bucureşti” – ilustrarea oraşului în ateliere de bandă desenată.

Atelierele se desfăşoară între orele 10:00 – 12:00. Participarea se realizează pe bază de înscriere la adresa conferinte@muzeulbucurestiului.ro şi la nr. de tel 0722 574 897. Taxa de participare este de 10 lei/ atelier pentru fiecare copil.

Program detaliat al activităţilor “Vara Istoriei pe Calea Victoriei” din luna IULIE 2018:
Miercuri, 18 iulie, ora 10.00, Hârtie din Hârtie în 4 paşi: pasul 1, workshop de realizare hârtie manuală, Atelier Papelier.

Joi, 19 iulie, ora 10.00, activitate educativă cu tema Bucureştiul în vreme de război, Asociaţia Redescoperă Istoria.

Vineri, 20 iulie, ora 10.00, atelier de storytelling, Asociaţia PlaYouth.

Sâmbătă, 21 iulie, ora 10.00, atelier De la benzi desenate la animaţie, în cadrul “Salonului de Bandă Desenată – Poveşti din Bucureşti” cu Marius Paraschiv, artist.

Miercuri, 25 iulie, ora 10.00, Hârtie din Hârtie în 4 paşi: pasul 2, workshop de tipar manual pe hârtia produsă în prima etapă, Atelier Papelier.

Joi, 26 iulie, ora 10.00, activitate educativă cu tema Viaţa copiilor şi a femeilor în timpul războiului, Asociaţia Redescoperă Istoria

Vineri, 27 iulie, ora 10.00, atelier de storytelling, Asociaţia PlaYouth.

Sâmbătă, 28 iulie, ora 10.00, atelier De la benzi desenate la animaţie, în cadrul “Salonului de Bandă Desenată – Poveşti din Bucureşti” cu Marius Paraschiv, artist.

Programul pe lunile august şi septembrie va fi anunţat pe site-ul muzeului http://muzeulbucurestiului.ro/educatie.html