Compania americană de procesare a plăților Vantiv a lansat o ofertă formală de cumpărarea a firmei britanice Worldpay, pentru 10 miliarde de dolari, după ce, luna trecută, companiile au anunțat înțelegerea inițială, potrivit Mediafax.

Acționarii Vantiv vor deține o participație majoritară de 57% din valoarea combinată a grupului, iar investitorii Worldpay vor deține o cotă de 43%.

Compania va fi numită Worldpay și va avea sediul în Cincinnati, Ohio, iar Londra va deveni sediul pentru operațiunile internaționale.

Vantiv va plăti 397 de penny pentru fiecare acțiune din Worlpay, sau 10 miliarde de dolari (8 miliarde de lire), plus 1,69 miliarde de dolari (1,3 miliarde de lire) pentru acoperirea datoriilor.

Directorul Vantiv, Charles Drucker, va fi președintele companiei după fuziune.

Cele două companii combinate vor procesa aproape 1.500 de miliarde de plăți și 40 de miliarde de tranzacții folosind peste 300 de metode de plată în 146 de țări și în 126 de valute, cu venituri nete combinate în valoare de 3,2 miliarde de dolari.

Worldpay procesează milioane de plăți pe zi în magazine, în mediul online și pe telefoanele mobile. Operează peste tot în lume, dar în special pe piețele din Marea Britanie și Statele Unite.

Vantiv este mai mult prezentă în Statele Unite, ajutând comercianții și băncile să accepte plăți cu cardul, carduri cadou și plăți online.