Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a susținut că dacă sunt scăderi salariale ale angajaților din mediul privat este din cauza faptului că angajatorii au vrut să își crească profitul, nu din cuza Codului Fiscal.

Întrebată despre scăderile salariale din mediul privat, Vasilescu a precizat : „Se așteaptă și o OUG. Noi nu avem astfel de informații despre dări salariale dn mediul privat. În orice caz, repet ca să se înțeleagă, transferual contribuțiilor nu ar trebui să afecteze netul angajaților din privat, pentru că este vorba de aceeași cheltuială a angajatorului pe care a avut-o și anul trecut. Dacă le-au scăzut salariile, înseamnă că angajatorul a vrut să-și crească profitul și atât, deci l-a furat pe angajat, ca s-o spun mai pe românește, nu este vina Codului Fiscal”.

În ceea ce privește Legea pensiilor, ministrul Muncii a declarat că se fac calcule și că este nevoie de o reorganizare a Casei de Pensii, deoarece nu se pot recalcula cinci milioane de pensii cu actualul număr de funcționari.

Sursa: Mediafax